divendres, 23 de març del 2018

MACBA i ESCOLA CAMINS. EL PROJECTE POSTDATA.

POSTDATA és un projecte d'art a l'escola format per un conjunt de cinc propostes d’artista autònomes, que el centre rep per correu postal de manera escalonada, al llarg d'un període d'uns tres mesos. La intenció és introduir l’art contemporani a l’escola sense domesticar-lo, i de generar estranyament, sorpresa i complicitat entre alumnat i mestres.

POSTDATA s’inspira en les pràctiques artístiques que van utilitzar la correspondència com a mitjà d’experimentació i sistema de distribució de l’art durant els anys seixanta. El moviment d’art postal, també anomenat mail art o art de correspondència, trasllada a l’aula la tradició de Fluxus, el dadà, les arts performatives i les pràctiques site-specific a través d’aquestes cinc propostes inèdites d’artistes contemporanis. 

En aquesta primera edició, i al llarg de tres mesos (de febrer a abril o d’abril a juny), l’escola rebrà les propostes de David Bestué, Luz Broto, Enric Farrés Duran, Nicolás Paris i Tere Recarens. Cadascuna juga, des de diferents perspectives, amb conceptes com el buit, l’atzar, la ciència ficció, el secret, la investigació experimental, el dualisme, la decepció o la sorpresa. Es tracta de temptejar els límits, provocar situacions d’incertesa i activar processos artístics i educatius a l’aula. Al final del projecte, l'escola sumarà una petita col·lecció d'art a la seva experiència singular, acompanyada pels exercicis i les qüestions dels alumnes.

CORRESPONDÈNCIA 0

Ja ens ha arribat la correspondència 0 del projecte Postdata.

presentació a 2n

presentació a 5è
observem, projectem hipòtesis i obrim.

descobrim i visualitzem l'enllaç

I què conté la CORRESPONDÈNCIA 0? Doncs l'artista Ariadna Rodríguez ha creat un video-tutorial i un mapa conceptual per al treball a l'aula durant tot el projecte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada