dimarts, 31 de gener del 2017

PARODIEM "LA MONA LISA" de LEONARDO da VINCI.

La mona Lisa o Gioconda de Leonardo da Vinci

La Gioconda o Mona Lisa és una pintura de Leonardo da Vinci, el retrat més famós de la història i, potser, el quadre més famós de la pintura occidental.


És un retrat de mig cos en què apareix una dona que mira directament l'espectador amb una expressió que sovint ha estat descrita com a enigmàtica.


Fou pintat entre 1503 i 1519; és un oli sobre taula d'àlber de 77 × 53 cm retocat diverses vegades per l'autor. La tècnica usada va ser el sfumato, procediment molt característic de Leonardo. 
El quadre és propietat del govern francès i està exposat al Museu del Louvre de París amb el títol Portrait de Lisa Gherardini, épouse de Francesco del Giocondo (Retrat de Lisa Gherardini, esposa de Francesco del Giocondo).


Protegit per múltiples sistemes de seguretat i ambientat perquè es preservi de manera òptima, està sotmès a un procés de revisió constant per a verificar-ne i prevenir-ne el deteriorament.


La fama d'aquesta pintura no s'explica únicament per la tècnica emprada o per la seva bellesa, sinó pels misteris que l'envolten, com ara l'enigmàtica expressió del rostre, que ha generat molts comentaris i controvèrsies que s'han intentat respondre amb diverses investigacions.

Nosaltres ens hem atrevit a parodiar una de les obres mestres de la història de l'art. 
ENDAVANT ARTISTES.

 
paròdies,



















































més paròdies i
més i més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada